7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Når man får en hundehvalp, er der en række ting, man skal sørge for. Den skal have et sted at sove, hundefoder at spise, legetøj at lege med og selvfølgelig masser af kærlighed og omsorg. I denne artikel kan du læse om, hvordan du finder det rigtige foder til din hundehvalp.

Kan hundehvalpe spise almindeligt hundefoder?

Hundehvalpe har brug for et andet foder end voksne hunder, da deres fordøjelsessystem ikke er så modent som en voksen hunds. Hundehvalpe har brug for foder, der er rigt på proteiner og fedtstoffer, da dette er med til at sikre en sund vækst. Derudover skal foderet også indeholde flere vitaminer og mineraler end almindeligt hundefoder, da hundehvalpe ofte har et højere stofskifte. Det anbefales derfor, at man kun giver sin hvalp almindeligt hundefoder, når den er ca. 12 måneder gammel. Indtil da skal man give sin hvalp et særligt hvalpefoder.

Kan jeg selv lave mad til min hund?

Det er faktisk ikke så svært at lave mad til din hund, selvom det måske kan virke skræmmende på mange. Dog skal man være opmærksom på, at hunde har andre ernæringsbehov end mennesker, og derfor kan det være en god idé at tage et kig på nogle opskrifter eller anbefalinger fra dyrlæger, inden man begynder at lave mad til sin hund.

Er der nogle fødevarer, min hund ikke bør spise?

Det er ikke alle fødevarer, som er lige gode for hunde at spise. Dette skyldes primært, at hundens fordøjelse ikke er lige så godt tilrettelagt til at kunne forarbejde alt mad på samme måde, som menneskers fordøjelse kan. Derfor kan det være en god idé, at man tager et kig på nogle af de fødevarer, som man skal være ekstra opmærksom på, når man har en hund i huset. Nogle af de fødevarer, som man bør undgå at give sin hund, er chokolade og lakrids. Chokolade indeholder stoffet theobromin, som kan have alvorlige virkninger på hundens nervesystem og fordøjelsessystem. Man bør også undgå at give sin hund knogler fra kylling, som er tilberedt ved kogning eller stegning. Når disse knogler knækkes, kan de nemlig splintre. Knoglesplinterne er ofte skarpe nok til at kunne skade hundens tarme.

Der er noget helt særligt at tage sin hundehvalp med hjem for første gang. Det er godt at have forberedt sig, inden hvalpen skal hentes, da hvalpe har brug for den rette fodring for at vokse sig store og stærke. Derfor skal du aktivt tage stilling til, hvilket foder du vil tilbyde din hvalp at spise.